Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2014 19:46 - КОЙ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИЯ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ?...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 7645 Коментари: 15 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Въпросът нито е реторичен, нито е с повишена трудност. Той е от рода на: „Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС?“ . Или въпроса на Бате Енчо, който се съмнява във верността на съпругата си с: „Кой купи жабчето?“.

Директният отговор на питането в заглавието е: “Нашите управници от ПП ГЕРБ с поведението си“.

Преди години двама посланици си позволиха да критикуват нашата съдебна система. Че тя има много кривици и го заслужава е безспорно. Но не е израз на bon ton да го правят чуждестранни дипломати. Това е намеса във вътрешните работи на нашата държава. В дипломацията на такъв demarche се отговаря с notice и се иска отзоваването на съответното лице. Вярно, посланиците бяха от големи държави с авторитет. Но не е и допустимо Министерството на външните работи да мълчи и само един депутат да се осмели да протестира, като даде пример: „Дали българският посланик в Париж или Лондон, ако си позволи такава критика към съответната страна, в която е акредитиран, ще може да замръкне в нашето посолство там?“. И вместо протест, президентът Р. Плевнелиев ги награди с орден!...

Естествено такова „навеждане“ пред чуждите дипломати насърчи и други, вече 7 (седем), отново да разкритикуват съдебната ни система. Имаше и такива държави от нашия ранг, които набраха кураж и се присъединиха към батковците, може би очаквайки и те да бъдат наградени.

Макар да няма никаква гаранция, че критикарите имат някакви юридически познания и доколко същата система в техните страни е изрядна. Вероятно бяха поощрени и от поведението на министър-председателя Б. Борисов при срещата му с немския канцлер Ангела Меркел в навечерието. Този, който се „разсърди“ на Путин, задето от Турция обвинил България, че е виновна за провала на Южен поток, прие с благодарност Германия да ни помага за реформите в съдебната система, енергетиката, здравеопазването и какво ли още не. Като че ли нашата страна няма експерти в юридическите науки, енергетици, лекари и други. И затъналата в борчове България да плаща големи заплати на чужденци, а нашите специалисти да мизерстват. А защо го придружаваха трима от петте заместник-председатели (такъв голям щат на върха нямат и великите сили) и каква работа свършиха, освен да предават помпозност на визитата. „Има нещо гнило...“ но не в Дания, както казва Хамлет, а в България.

В XIX век най-голямата колониална държава Великобритания назначавала генерал-губернатори да управляват колониите им, измежду които и такива като Индия, които я превъзхождат по население многократно.

Ако така продължаваме, може някоя сутрин да се събудим с назначен за управник губернатор чужденец!

 

Антон ЧАКЪРОВ

Адвокат

Стара Загора  

Люксембург, 25.12.2014г.




Гласувай:
24



1. nagodi62 - Ами тази сутрин беше преди двадесет ...
25.12.2014 20:50
Ами тази сутрин беше преди двадесет години.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Посыылая Вам приветы:
26.12.2014 02:39
https://www.youtube.com/watch?v=6c_aM3Ub098
цитирай
3. apostapostoloff - България е колония САМО в
26.12.2014 06:27
извратените представи на болни комунистически мизъци.
цитирай
4. larryone - Здравейте и Честито Рождество! Не ...
26.12.2014 07:34
Здравейте и Честито Рождество! Не сте ли се замислял, защо след като България според вас е пълна с добри експерти, положението в енергетиката, здравеопазването и съдебната система, е толкова мизерно? Смятам, че има два възможни отговора: или експертите не са добри, или политиците избират и назначават приоритетно некадърниците.

Колкото до колониалната политика - вече бяхме колония и то истинска, в продължение на цели 45г. Тогава харесваше ли ви?

Колкото до "националиста" Сидеров и храброто му поведение, просто ще се въздържа. Този човек, изобщо не си струва усилието.
цитирай
5. didanov - България е процъфтяваща република
26.12.2014 10:10
"само в извратените представи на болни демократически мозъци".
Самоунижението на българските политици е пословично, в това число не само ГЕРБ, но техните представители като че ли поради пълната липса на каквото и да е адекватно политическо държание СРАМЯТ държавата и допълнително наливат масло в огъня. Лошото е, че никой не им иска сметка, а пък съдебната система е наистина под всякаква критика.
цитирай
6. lightsaber123 - Това е
26.12.2014 11:38
поради силната атака от всякъде. Богати западни и източни компании купуват на килограм. Продажници има не само тук а и по цял свят - но не мисля, че нашите властимащи могат да се опълчат на нечии интереси. Стените ни са в руйни, изпуснато е духчето и сега просто ни купуват и продават. Не знам какво чудо трябва да стане за да се измъкнем от този капан - но все пак съм оптимист - всичко в историята е на върхови моменти и спадове - те се редуват и винаги са се редували в историята - просто сме в спад в момента, но ще дойде и нашия звезден миг - все някога... просто е исторически факт... а дотогава ще гледам да се съхраня, да работя, да сме добре и аз и близките ми. Ако всеки се обърне на вътре - към сърцевината си и се съхрани в този ураган на различни интереси - рано или късно ще се издигнем.
цитирай
7. bojinkata - извратените представи на болни ...
26.12.2014 11:43
apostapostoloff написа:
извратените представи на болни комунистически мизъци.

- смени хапчетата!
цитирай
8. jelezov - Гласувах положително, въпреки че ...
26.12.2014 14:47
Гласувах положително, въпреки че смятам, че въпросът в заглавието е неекзактно формулиран, а отговорът му - “Нашите управници от ПП ГЕРБ с поведението си“ – е и непълен, и неточен.
Първо. Съществувалата векове структура на капиталистическата свят-система (по И. Уълърстейн), състояла се от метрополии, колонии, зависими и полузависими страни, рухна след Втората световна война. На нейно място се появи нова структура: център, полупериферия и периферия.
Второ. Днес България е страна от периферията. Преди да се отговори на въпроса кой е виновен (заслужил), трябва да се отговори на други два въпроса: как и защо това СЕ СЛУЧИ?
Третата световна война, наричана „Студена”, преследваше реализацията на две цели: социалнополитическа – унищожаването на св. соц. система и геополитическа – унищожаването на Русия. Първата крупна кампания на войната завърши с частична победа на Запада (капитализма). Реставрацията на капитализма изпрати България в периферията, защото такива бяха желанието и волята на Победителя, отговарящи на неговата природа. Ускорената реставрация на капитализма (преходът) предполагаше и бърза поява на буржоазна класа. И тя възникна (като феникс), формирана от представители на т. нар. червена номенклатура, потомци на старата буржоазия и от КРИМИНАЛНИ елементи, които социализмът бе създал в изfбилни количества. Така формираната нова класа придоби по необходимост КОМПРАДОРСКА природа. Иначе тя не би могла да се впише в периферийния статут на страната. В светлината на казаното може да се заключи: виновни или заслужили за това дередже на страната са много и различни фактори. ГЕРБ и коалиционните му партньори са представители само на една част (определени кланове) на българската компрадорска буржоазия, а необходимо и достатъчно условие за нейното политическо (и икономическо) господство е членството на страната в ЕС – такъв, какъвто е днес.
цитирай
9. pando - За "извратените мозъци"
26.12.2014 15:25
Ех, този продавач на вятър е неспасяем....
цитирай
10. alexs - КОЙ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИЯ ОТ ...
26.12.2014 17:15
КОЙ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИЯ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ?...

Ами питайте Волен Сидеров .....не съм фен ни най-малко но за това той е прав може да е луд всякъкъв ...но понякога лудите кзават истината, която нормалните не смеят да я кажат.
Накъде изтичат капиталите и мозъците не е на изток.....така че след 1989г не е виновна Русия както някои твърдят.
А пък КОМПРАДОРИТЕ трябва да ги изгоним и да си променим статута на трета категория страна в ЕС в противен случай членството носи предимно негатив!
Те в повечето страни от Латинска Америка изгониха компрадорите и нещата започнаха да се оправят ....
А колкото до експерти и политици добри такива могат да се намерят само че има заинтересовани вътешни и външни сили да не дойдат такива павилиня път въвеждане на пряка демокрация и да бъдат изхвърлени тези некадърни недобросъвестни слуги на ч чужди държави !
цитирай
11. fascindoo - КОЙ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИЯ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ?
26.12.2014 17:27
Ами да си го кажем направо - гномите на прехода (от Карлович насам) и техните тиквени израстъци!

... а иначе Болен Сидеров е прав, че сме колониална територия на който ни подхване, само че премълчава колко му плащат путинарите, за да "забрави" Русия.
цитирай
12. dimat - Направи го целокупният ни овчи народец!
26.12.2014 17:31
Като ви чета всички,още повече се убеждавам в това.Един малоумен и заслепен "народ",който вечно търси причините за хала си някъде другаде,а не в себе си,е "достоен",за положението, в което са го докарали , "неговите" избраници, а чрез тях и чуждестранните му господари."Тази" партия била причината ,но не и "онази",а след време,"онази" става "тази" и сгромолясването надолу продължава,но малоумието не може да проумее,къде е причината.Затова,на целокупния затъпял,обезверен ,страхлив "народ",това му се пада.САМ Е ВИНОВЕН ЗА СЪДБАТА СИ!САМ!ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ "ПРИЧИНИ",СА НЕГОВИ ПРОИЗВОДНИ!!!
цитирай
13. balkan1 - Не само България е потърпевша ...
26.12.2014 18:48
... държавите са неудобни за глобалистите -
http://balkan1.blog.bg/politika/2014/12/25/koi-nastoiava-da-vlastva-nad-chovechestvoto.1325441
цитирай
14. fascindoo - ей, 12. dimat, ти от кое стадо си?
26.12.2014 18:53
Май си от юдейското стадо, целокупно обрязано, за да бъдеш зъл, малоумен и заслепен, или човек от "народа"?
ясен си като тиква!
цитирай
15. lightsaber123 - Към balkan1
27.12.2014 10:26
Няма никакъв смисъл от отделни държави. Само войни се водят за линиите по картата наречени граници и чертани от политици. Аз лично жадувам момента, не знам дали ще го доживея - да видя светът без граници, свободно движение навсякъде. Границите ограничават и за тях се лее кръв. Това, нашето е една остаряла система, която както всичко ще претърпи развитие. Определено има нужда от нов световен ред, щото старият не работи вече...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298764
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930