Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 20:59 - ПЛАЧЕТЕ ЗА ПАРИЖ,СТОЛИЦАТА НА РАЗВРАТА!
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1947 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ПЛАЧЕТЕ  ЗА  ПАРИЖ,  СТОЛИЦАТА  НА  РАЗВРАТА!..
                                                                       Христо Ботев "Смешен плач"
Тези думи на гениалния наш поет-революционер ми напомниха два материала със заглавия на първа страница във в . "Преса":  "Министър Ненчев предаде военните ни разузнавачи" /като важен материал - с продължение на вътрешна страница/ и "Генерал Борисов, не виждате ли?" Първата статия е без името на автора, а втората - с посочен автор, вероятно от българския контингент на подобните "дейци", загрижен да не пострадат съратниците му, величаени от него с помпозното  определение "рицари на плаща и кинжала".  Касаело се за 33 хиляди души по ЦЯЛ СВЯТ/!/ "работили за българското военно разузнаване, т. е. за българската държава". Преди всичко съвсем неморално и ужасно е някой да ПРЕДАВА ЗА ПАРИ тайните на собствената си държава.
Има опити да се оправдава такова предателство, че уж тази "услуга" била неплатена, а с благородната цел да се помогне на нашата страна. Тези "приказки от  хиляда и една нощ" да бяха ги разправяли на покойната ми баба, както се казва за такива  неща.  А може ли някой да  се замисли  колко милиарди са изтекли от нашите данъци в сметките на тези  "рицари" вместо да се вложат за подобряване хала на  бедните българи. Защото предателството се заплаща много скъпо, не с няколко средномесечни заплати, а с десетки хиляди. Срещу тези огромни суми  предателят е преценил и  опасността от вероятно "разкриване" на предателството към собствения му народ и държава.  Риск печели, риск губи. Ами как да плачем за опасността,  на която са подложени агентите, след като това е взето предвид при огромните "възнаграждения".
И докога ще робуваме на комунистическото делене на тези предатели на Родина и народ! "Нашите" са "агенти", а "чуждите" - шпиони. Винаги трябва да се определя каква е дейността, а не единият вид да се заклеймява, а другият да се възхвалява. Показателни за това са материалите на две вътрешни страници. От тях научаваме отдавна известни  факти за безобразията на т. н. "Народен съд":  на смърт са осъдени и екзекутирани на днешния ден 1 февруари 150 души и общо 2816 души от елита на нацията /в т. ч. регентите на малолетния Симеон,  министри, депутати/, докато в Нюрнбергския процес за главните виновници за Втората  световна война - само 11, а в Япония - 9. Заповедите за това издавал  в Москва Георги Димитров и нашите послушковци само изпълнявали.
Известното творение на Ботев след "Плачете за Париж,  столицата на разврата",  продължава: "...на цивилизацита, ШКОЛАТА НА ШПИОНСТВОТО и робството..."  Прави впечатление, че статиите  за т. н.  "Народен съд" съвсем не са пропити от сълзи за екзекутираните невинни,  както тези за чуждите агенти, които,  ако ги разкриела нашата държава, можело някои да получат смъртни присъди. Това много напомня прочутата реплика на Марк Твен по повод съобщение за неговата смърт, че то е "малко преувеличено". Изминали са толкова много години от шпионската им дейност, че едва ли са останали някои, които да бъдат осъдени.  Освен ако им изпратим някои от потомците на  нашите "народни съдии"  да се заемат с тази работа.  И интересно, че  в материалите от вътрешните страници няма и дума  какви трагедии са изтърпели потомците на невинно избитите.
Не мога да не отбележа, че почти във всеки брой на вестника намирам печатни и смислови грешки. Опитите на проф. д-р Ст. Брезински да направи някакъв прелом в тези небрежности са неуспешни. Не мога да премълча една груба грешка в материала "Разстрелват регенти, министри, генерали". Сред посочените е и името на "Александър СталиЙски, виден юрист, министър на правосъдието". Бог да го прости, но името му е написано СталиНски и предполагам, че се е обърнал в гроба. Вероятно и синът му със същото име и юрист и също не можеше да понася комунизма  не е жив. Но ще бъде израз на
bon ton , ако  публикувате една поправка с извинение към наследниците и близките му, за да не се заблудят някои, че  преди смъртта си е станал  сталинист.

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат                
Стара Загора, 1 февруари 2015



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298483
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930