Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2014 17:37 - СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ СЕ ГОТВИ ДА ГОДИНЯСВА, МАЙ?! А ЗАЩО НЕ И ПОВЕЧЕ?...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
3



Служебният кабинет  май  няма  намерение  да  напусне  сладките министерски кресла. Предполага се, че след изборите за един месец ще бъде  избран нов кабинет и сегашният трябва да слезе от сцената. По поведението на управленците обаче не личи нищо такова. Те се хвалят, че са изработили някакви програми за целия следващ период до 2021 година. Току-що чух  по радиото съобщение във връзка с повишението на цената на  електрическия ток, че  са изготвени някакви облекчения за най-бедните, които щели да се задействат през 2015 година. А дотогава въобще ще сме забравили, че е имало някакви служебни министри.  И още какви прелести са изготвили за бъдещето!
Изглежда тези "служебници" са забравили за какво са избрани и мандатът им е най-много тримесечен, който вече е преполовен. Задачата на този кабинет бе изрично посочена - да проведе предсрочните избори. По всичко изглежда, че те са забравили това и  се втурнаха да си направят щат като на редовен кабинет. Показателно е, че вместо да се свият раздутите щатове на министерствата, държавните  агенции и още един куп излишни бюрократични структури с оглед на ограничените им задачи и за краткия срок на задачите им, този кабинет  дублира  всичките досегашни щатове. Защо трябваше всички министерства непременно да са с по трима зам.-министри, когато за много от тях и един е достатъчен, а дори и той е излишен. 
Голяма загриженост обаче проявиха как да се отблагодарят на президента Р. Плевнелиев. И при тази беднотия, в която е изпаднал българският народ, измислиха да му  харижат близо цял милион, за да се осигурели пътуванията в чужбина и то по начин, който да вдъхвал уважение към нашата страна. Това е вероятно най-големият рушвет не само у нас но и за много по-богати държави.  Вероятно нямаше да ги спре и обстоятелството, че нямат никакво право да "актуализират" бюджета за 2014 г.
Бурната реакция на обществото може би стресна "служебниците" и още  няма публикация в "Държавен вестник"  за този милион. Най-вероятно ще се пробута в последния момент - в края на кабинета. Във в. "Банкер" се появи версията, че служебният шеф на правителството се е устремил към шефството на Конституционния съд и при такъв огромен рушвет, пътят за там му е осигурен.
Поставя се и още един въпрос. От Президентството се оправдават за този милион, че "бил намален бюджетът  за 2014 година." А не споменават, че щатът на Президентството бе увеличен от 153 на 170 души. С какво толкова се е разширила дейността му. Ами в служебния кабинет Плевнелиев пробута и служители от Президентството. Нали  те ще получават заплати от МС.  Освен ако не получават пари и от двете места, което е много вероятно и ще бъде "обяснено" с това, че са вършили и  основната си работа!
Президентът, който открито толерираше протестите срещу правителството на Орешарски, което е абсолютно недопустимо в една демократична държава и  сега много от най-изявените са в кабинета,  начело с министър-прадседателя , не е чудно сегашното му поведение.Това правителство разчиства пътя на следващото, което очакват да е "тяхно" и затова започна с уволнението на областните управители - най-напред 5, после още 3, после 7 и т. н. Но най-важното е, че Г. Близнашки непрекъснато ни уверява, че това не било "политическа чистка". Смениха се и безброй шефове на изпълнителни агенции, но пак не по политически причини. Ами излишно ни обясняват тези неща. Това ми  напомня за един мой директор - изключен партиец, но оставен като директор, защото и изключеният  пак е  "наш човек" и може да  му гласува повече доверие, отколкото на безпартиен.. За  да потвърди безпределната си преданост към Партията, той казваше винаги: "Не ме убеждавайте за СЪВЕТСКА ВЛАСТ".
Кой знае още колко чудесии ще видим от  бившите "протестиращи"!

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат              Стара Загора, 18.9.14



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298933
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930