Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2014 10:25 - БЪЛГАРИЯ - ХАЙДУШКА ДЪРЖАВА!? КОЙ ЗАГРАБИ МИЛИАРДИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ?...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1133 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В края на следващата седмица ще се навършат точно цели три месеца от официалното признание за най-големия  грабеж не само в нашата история, но може би и в световен мащаб. И то извършен не от някои пладнешки хайдути, а официално - от най-сигурната, уж на теория  поне, институция  -  ЦЕНТРАЛНАТА  БАНКА. Тя изведнаж постави  "под  надзор"  една от най-преуспяващите банки - Корпоративна търговска банка /КТБ/. И защо - никой не обясни  дори "с думи прости". Явно, че и този върховен орган в тази област не знаеше как да го обясни, а още по-малко пък - какво трябва да прави. Защото се обясняваше от специалисти в тази област, че има достатъчно собствени средства на КТБ за удовлетворяване на вземанията на вложителите. Преди двадесетина години имаше пак някакъв срив в една банка и ограбени вложители се нареждаха на опашки от среднощ, за  да изтеглят нещо, което още не е ограбено от влоговете им. Но сегашните пазители на чуждите пари излязоха много по-жестоки. Те сложиха ръка  на тях и ги ползват както  си искат  /кой знае дали не са ги изхарчили вече!/. И много интересно как така приемаш вноски по задължения в КТБ, не начисляваш лихви и дори ако са останали неограбени влогове и ги бяха внесли в друга банка щяха да вземат лихви върху тях.

И вместо да се подобрява финансовото положение на банката, то ставало все по-лошо и "спасението"  било само в обявяването на ФАЛИТ.  Явно да се спечелят  може би още няколко години от незаконно ползване на чуждите средства. И Централната банка надмина по мълчание дори Сфинкса в Гиза, който не отговаряше на въпросите ми. Само веднаж гуверньорът наруши това мълчание като дори се "жертва" да проднесе оставката си, но постави такива условия - постигане на съгласие между политическите сили/?/  като че ли парите са техни - та аз писах, че само между условията липсваше и "съгласие от папата". За три месеца при наличието на квестори,  ангажиране на три чуждестранни консултантски фирми, които не работят за жълти стотинки и съвременни машинки за изчисления, гуверньорът отсече, че на 21 октомври щяло да стане ясно какво е останало неограбено от финансите на КТБ. Но финансовият министър Порожанов, който за тези месеци стигна до неразрешимия за неговите възможности въпрос дали на вложителите да се разреши да изтеглят ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ  каква сума между минималната  или средната заплата за "неотложни нужди". Дали неговата плата е толкова мизерна, че  не се е отпуснал повече. И макар да подсказва, че от него нищо не зависи, твърдо отсича, че държавата не трябвало да  дава никакви пари, защото това щяло да стане за сметка на данъкоплатците. Ами на чия сметка да стане - на самите вложители ли ?  С какво са виновни те, че отговорните държавни служители на най-високо равнище не са си гледали работата и може би са се  "облажили" за това?

 Съчувствам на главния прокурор г-н С. Цацаров в опитите му да изкорени практиката да се преследват "дребните риби"  /наскоро научихме, че някой си бил осъден на затвор и то без-условно за кражба на кебапчета за 11 лева/, а да се "пазят" едрите, но много от подчинените му не работят в неговия стил. Досега трябваше доста замесени в тази "афера на века" да обитават арестите, а не да продължават  да се радват на тлъстите си заплати, плащани за сметка на данъкоплатците, които иначе финансовият министър уж закриля.

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат             
Стара Загора, 14.9.14




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 297200
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031