Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 22:47 - ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА АТАКИТЕ СРЕЩУ КТБ
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1042 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 17.11.2014 13:02


АТАКИТЕ  СРЕЩУ КТБ  -  ЯВНО   С  ЦЕЛ  ОТСТРАНЯВАНЕ  НА  СИЛЕН  КОНКУРЕНТ!
Току-що свърших постинга си дали е редно да има анкети по телевизия, които  предизвикват омраза сред зрителите и на телевизионния екран видях изказане на Л.  Дацов, известен и уважаван финансист. Изненада ме обаче неговата "проповед", че КТБ не бивало да се спасява с публични средства.  Подкрепи го и следващият изказал се в същия дух - председателят на  Търговската палата Б. Данев  И учудването ми беше не толкова, че двамата защитават ОГРАБВАНЕТО НА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН МИЛИОН ВЛОЖИТЕЛИ  -  нещо, което би било нормално да чуя от някои престъпници, но не и от изтъкнати финансисти - професия, която е най-много заинтересована всичко в държавата да е в ред.  И особено - че има закон точно да се пазят интересите на доверилите средствата си на най-сигурното място - банка! Но изглежда такива  "особени виждания" за законност, морал, етика и пр. са голяма рядкост. Преди десетина дни получих нещо подобно като "съобщение" от две съдийки от Старозагорския районен съд, които развиваха много "революционна идея": обявявайки се за защитнички на всички съдии и съдилища в РБ без някой да ги е упълномощил ,/в римското право това е институтът  negotiorum gestio - водене на чужда работа без поръчка, има го и в нашия ЗЗД/, ако някой  отправял обидни думи срещу съдии дори и в най-широкия смисъл, той трябвало да бъде наказан, даже и информцията да е  НЕВЯРНА!  Най-напред помислих, че  писаното идва от женския затвор в Сливен или от някоя психиатрия,  но съдебната бланка ме отрезви. И им отвърнах, че това ще отвори широко портата за вземане на подкупи от съдиите и дори престъпниците ще им завидят.
Но да продължим с основната идея. В случая такава яростна атака срещу законността вероятно има основи в конкуренция с пострадалата банка. А много по-коректното е да се поиска всички виновници за тази тъмна афера да бъдат придружени до някой свободен от арестанти арест. Има много съмнителни неща например как така назначените квестори бяха сменени още на следващия назначаването им ден - вероятно с по-подходящи, толкова дълго мълчание какво се правеше зад заключените врати на БНБ  и когато веднъж само ги полуоткриха видях такъв украсен  като престол  стол, какъвто не видях в дворците в Париж или Виена, нито в Овалния кабинет в Белия дом или в  парламента на Малта.
Казвам твърдо "НЕ" на  подобни изказвания по БиТиВи, след като първия път предпочетох да не обявявам канала, но сега ще го посоча - 15.

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат         
24.10.14, Стара Загора


Тагове:   БНБ,   финансисти,   КТБ,


Гласувай:
2



1. born - Отправям следния въпрос към Вас : ...
24.10.2014 23:45
Отправям следния въпрос към Вас : Вие или някой от Вашите близки или клиенти имате ли депозити в КТБ ? Ако не ми отговорите, приемам че въпросът ми е некоректен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298777
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930