Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2014 21:21 - КОНСТРУКТИВНИ ПРОТЕСТИ ЗА ЖЕЛАНИ РЕЗУЛТАТИ, ИЛИ ЗА САМОПОКАЗВАНЕ!?
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
0



Протестите вече станаха мода в нашата страна. Протестира се за "щяло" и "не щяло". Често има и "протестиращи", които не могат да отговорят на въпроса за какво протестират и каква е целта им.

Да вземем например "случая Делян  Пеевски". Дълго време тези протести освежаваха почти всички програми на телевизиите.  Причината беше ясна  -  избирането на  Пеевски от депутатите за председател на ДАНС. Това беше поантата на протеста. Ако някой беше оповестил някакви недостатъци на избрания, този протест щеше да е  конструктивен.  Дори ако за  основание беше посочено, че тази структура възкресява зловещата Държавна сигурност, пак протестът щеше да има цел. Аз публикувах в печата статия "Държавна сигурност се върна на бял кон". Посочих, че това е показателно и от заглавието:  АН  са  обхванати с инициалите на ДС и става ДАНС. Агенцията бе създадена от тройната коалиция,  начело на която беше преименувалата се от БКП на БСП. но тъгуваше за рожбата си ДС. Подхвърляха се и  други причини за недоволството  /че  бил собственик на много медии, а те бяха на майка му и други подобни/. Но мисля, че причината беше съвсем друга  -  грешката на Пеевски от трибуната на Народното събрание  - заканата  да  наказва всички престъпници. И това вся страх, при това изречено от следовател.

Сега отново "случаят Пеевски" бе изваден от фризера и се правят опити отново да се наелектризират масите. Още не беше ясно  дали ДСП ще го кандидатира в листата си за  евродепутат и  дежурните протестиращи тръгнаха  "на бой".  Засега обидно малко се хванаха на хорото, но знае ли се какво ще стане по-нататък. А ако  "протестиращите" се замислят малко, ще разберат,  че  фактически работят за тези, които са им противници. Преди всичко  протестиращите не са поддръжници на ДПС и не биха гласували за тази партия. Какво ги интересува, че в листата й са  неподходящи лица, според тях. Напротив - те са заинтересовани  да има повече такива. По времето на социализма такива прояви се характеризираха, че "наливат вода във воденицата на реакцията". Разбира се като протестиращи се представят и лица, които иначе никога нямат щанс да се покажат по телевизорите  и мечтаят за един миг щастие - да  ги интервюират. Изненадах се, че и президентът Г. Първанов в днешното си изказване не беше прозрял, че протестите фактически са в полза на тези, срещу които са насочени !

Антон  ЧАКЪРОВ,  адвокат        
Стара Загора, 10 април 2014





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298746
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930