Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2013 20:13 - "СИРОМАШКА" ДЕМАГОГИЯ - ПАТЕНТ НА ПП "ГЕРБ"!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Бившата председателка на Народното събрание я "издържал" съпругът й!?

Вчерашният брой на в. "Труд" цитира  друго издание, което съобщило  сензационната новина, че депутатите  от  ПП  "ГЕРБ"  станали последни сиромаси. Причината - че те отказват да се явяват в Народното събрание /НС/, където са ги изпратили избирателите им. С други думи не изневеряват на  клетвата си, че докато  управляващите не им се примолят да влязат в залата и не видят, че  в дневия ред  не пише: Точка първа - ИЗМЕНЕНИЯ на Изборния кодекс няма да престъпят този праг. Не са чак толкова претенциозни поканата да е съпроводена с бъклица, но в никой случай няма да се съгласят, ако в дневния ред пише: ПРИЕМАНЕ на нов Изборен кодекс. Интересно как отлюспиха авторката на това велико творение, но искат начертаните от нея пътища за изборно законодателство да са вечни.

Само че сега се е появила и една друга опасност. Съгласно правилата на НС при неявяване на работа народните избраници да получават само една трета от  полагащата им се заплата за тежкия и изморителен труд.  Вече писах, че и това им е много, защото никъде не плащат цяла заплата при неявяване на работа, а следва уволнение. И са изплакали пред вестника, че получават месечно само мизерната сума от 700 лева! Във в. "Труд" преди няколко броя пишеше, че тяхната плата била над 4 900 лева месечно /с разните добавки/, макар че сборът на посочените цифри изчислих, че е над 5 000 .

Но нали са "цвета на нацията", пак му намерили колая да не умрат от глад. Те подписвали "консултантски договори" /!?/ с партията си за по 3 000 лв. за месеците, в които от ГЕРБ не ходели на работа. И разбира се сигурно са измислили  някакви хватки да не плащат и данъци върху хонорара. Какво по-хубаво от това - хем не ходиш на работа, хем получаваш хилядарки. Парите щели да са от полагащата се субсидия на партията им от държавния бюджет - пак от левчетата на бедния данъкоплатец. И разбира се смятали, че това е правилно, защото "колегите се събирали в работни групи и пишели законопроекти, което си било работа".  Интересно къде ще предложат творенията си, след като въобще не влизат в НС - може би ще ги изпратят по пощата. Или пък ги гласят за някои африкански държави. Като  бяха на власт не можаха да "напишат" свестни законопроекти, че сега ли? И кои са тези корифеи измежду тях, за да напишат такива закони? Бившата министърка на правосъдието чак на края на втория месец от встъпването й в длъжност заяви, че едва тогава разбрала, че таксата за личния лекар била процент от минималната заплата. При това била юрисконсулт на болница до израстването й в министър. И то не на тухларска фабрика, а точно в ресора й. След това започна да прави невероятни предложения как да се събират здравни вноски от тези, които не внасят такива: да не им се  издават лични карти и свидетелства за правоуправление на МПС и да не получават наследство. Национализацията през 1947 г. очевидно е цвете пред тези идеи. Новият министър на транспорта с неприемлива за нашите ширини фамилии  реши да се справи със стачките в железниците като спря пътническите влакове около Нова година и коледните празници, макар че се бореше с фалита им. Министърът на икономиката пък "намираше" купувачи на закъсалите държавни предприятия  в Ню Йорк, Тайланд и тем подобни. Сега и тримата са депутати.

Но нека се върнем на основната тема: как да спасим депутатите от ГЕРБ от сиромашията. У нас непрекъснато се афишират най-различни акции за подпомагане на болни за лечение в чужбина и пр. Ще бъде много екзотично да обявим и първата по рода си идея за подпомагане на гладуващи депутати. И най- нарпед в листата за подпомагане да сложим доскорошната председателка на НС Цецка Цачева. Тя казала, че не знае за такива консултантски договори, но обявила, че "в   нейния случай Я ИЗДЪРЖАЛ СЪПРУГЪТ Й". Вярвах  й безпрекословно и съм съгласен, че 700 лв. са съвсем недостатъчни за лице, което е свикнало на пост с много пари. Но все пак реших да проверя и дали не е вписана като адвокат. И какво открих?  В "Държавен вестник", брой 9 от 1 февруари 2013 г. Висшият адвокаотски съвет на основание чл. 148 ал. 4 от Закона за адвокатурата е обнародвал списък на адвокатите в Република България и на стр. 98 прочетох сред адвокатите от Плевенската адвокатска колегия под № 205 името ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДАНГОВСКА. Не вярвам това да е някое друго лице. Толкова ли няма авторитет като адвокат, че да взема по някое дело  и да се самоиздържа, а не да тежи на съпруга си? И така ли не се е свързала с някои от многобройните фирми, които постоянно печелят обществените поръчки, за да си осигури прехраната? Ами какво да кажем за адвокатите, които не са пенсионери или пък са такива с мизерни пенсии и не са депутати?  Нито пък имат заможни съпрузи, които да ги издържат. И през тези 4 години с огромна заплата не е ли успяла да спастри някоя пара и да не се озовава сега в такава безпарична ситуация? Но докато не се изяснят тези въпроси, ще остана с убеждението, че не само през три и половината години управление на ГЕРБ съм бил лъган, но и продължават да ме мамят.

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат          
Стара Загора, 21 ли 2013

 



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298879
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930