Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 12:44 - КОГА ЩЕ ПАДНЕ КАБИНЕТЪТ Б. Б. - 2 ?!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1992 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако питате управляващите  -  отговорът  ще е твърдо:  "Като  си изкара  четиригодишния  мандат."  В  родния ми край стандартният  въпрос след това беше: "Откъде знаеш Кальо?" И отговорът, също стандартен, обикновено "Ами така ми се иска."
Аз обаче имам много по-обикновен отговор: "Когато се свършат парите в хазната и никой няма да ни вярва и да ни дава заеми." Днес по "Хоризонт" един слушател каза следната мъдрост: "Политиците откраднаха парите, а младите избягаха в чужбина." И е много прав. Жаждата за пари сплотява и най-яростните съперници. Това най-ясно пролича при разискването дали нашата страна да вземе един огромен заем, без да се мисли кой и как ще го плаща. Явно нашите управници  завиждат на гръцките си колеги и тръгнаха по техния път.. И докато в началото депутатите даваха вид, че няма да подкрепят тази авантюра, после изведнаж декларираха  пълно единство и колко хубаво ще е  да има много пари и да разполагат с тях. Оказа се, че през м. януари приходите на държавата били 5 пъти повече от същия месец през миналата година. После научихме, че международните институции са ни лъгали с предвиждането, че брутният вътрешен продукт ще нарасне през 2014 г. не с 0.7 на сто и се радвахме когато нашите официални институции съобщиха, че сме постигнали дори 1.7 на сто... А като слушах по радиото всеки месец каква е дефлацията у нас бях започнал да се страхувам дали някой "патриот" няма да предложи да се намалят пенсиите!  Успокояваше ме само това, че  депутатите  увеличиха  "жалките" си заплати за участие в комисиите от 10 на 15 процента и че са създадени 20 комисии с по 20 членове и една с 16. Но за да няма недоволни, че участват само в една комисия /те са 240, а така са "заети" само 416 места/, та се измислиха и още  няколко комисии да ходят по света и да подпомагат и нашите  аеролинии. Сега вече е ред да се помисли за купуването на някой нов модерен "Боинг" -  поне 777. Няма да се излага  Б. Б. пред чужденците с някаква досегашна  трошка. Нали наскоро нацията изтръпна като разбра, че премиерът е катастрофирал с нея. Днес чух по радиото как сме останали без изтребители и ще трябва да
вземаме чуждестранни наемници да пазят въздушното ни пространство. В това отношение последният служебен министър-председател Близнашки как измъкна от държавния бюджет 800 000 лева и ги подари на президента за благодарност и да не се срамува като ходи по света без съответните  церемонии.
Qui  vivra verra - гласи френската поговорка  - Който е жив, ще види.

Антон ЧАКЪРОВ,
адвокат, Стара Загора,
8 март 2015




Гласувай:
4



1. ravramov - Кабинетът на Боко Турчина
09.03.2015 13:32
изобщо не трябваше да го има, но от зомбирани зяпачи на турски сапунки и слушачи на порно-чалга какво друго да се очаква.
Каквото народът сам си е надробил, това и ще сърба, да не се оплаква.
цитирай
2. stariatb - Да опитаме да изчистим България.
09.03.2015 14:03
Обяснението ви за многобройните безполезни парламентарни комисии-
да има за всички депутати допълнителни средства, за да няма недоволни- е просто, но и най-вероятното от известните ми до сега.
Твърде вероятно е и мнението ви за предназначението, поне на част от заемите ни, неубедително обяснени, но бързо подкрепени от парламентарните партии- да има източник на средства откъдето да получат всички те. Защото, да създават производства, другият възможен източник на средства, не могат.
За намаление на пенсиите сигурно им е минало през ум, но са го отложили засега, за да не ги упрекнат отвън. /От нас не им пука./
Примерите за подобни интереси на управляващите ни са много.
А заглавието ви бих променил така: Да опитаме да изчистим България от: ББ, ММ, СС, ЛМ, ИК, ВС и другите подобни сдружени корумпирани.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298798
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930