Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2014 23:31 - СЛУЖЕБНИЯТ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ = СИМЕОН ДЯНКОВ НА КВАДРАТ!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1239 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ВЛОЖИТЕЛИТЕ В КТБ НЕ СА ПРОСЯЦИ, ДРУГАРИ УПРАВНИЦИ И БНБ-ШЕФОВЕ.

Служебният финансов министър Румен Порожанов днес "зарадва "стотиците хиляди вложители в КТБ, че им се разрешава да теглят частични суми от замразените си вече повече от два месеца влогове в КТБ. Оказа се обаче, че място за фойерверки няма - не било ясно каква сума ще може да се тегли. Финансовият министър, квесторите и  управниците от БНБ, които забъркаха тази каша, се "чудели" между минималната работна заплата и средната заплата, с други думи между 400 и 700 лева.
А вложителите пък се чудят дали да се радват, или...да плачат. Ами то разбойници, а не държавни чиновници да бяха взели тези милиарди БЕЗ КАКВОТО И  ДА Е ОСНОВАНИЕ щяха да са по-милостиви и да отпуснат поне малко повече  от незаконно прибраните  им спестявания. Нашият народ открай време нарича тези спестявания "бели пари за черни дни", но може ли да се очаква, че те не могат да се опазят, когато държавата се превърне в такъв разбойник, който нищо не го лови. Ами защо пазят като най-голяма тайна колко са на брой тези спестители с  под  1000 лв. влогове,  та уж правели сметка каква сума ще е необходима да им с изплатят изцяло влоговете.  Дори ако са 1 милион вложители и да приемем, че имат  вложени  средно по 500 лв., ще са достатъчни 500 млн. за изплащането изцяло на тези влогове. Само че  те в никой случай не са милион вложители, защото иначе офисите на КТБ щяха да са препълнени  всеки  ден и щяха да се вият километрични опашки. А се говореше за милиарди в портфейла  на КТБ. Не се ли задържат незаконно тези суми, от което  се трупат и незаконни доходи от спестяване на дължимите лихви. Какво по-доходно от това да не плащаш дължими лихви и влогове, а да прибираш плащане на задължения. Чист хайдутлук, на който могат само да завиждат и  най-големите разбойници. И кой ще прибере тези печалби? Ами какъв е този финансов министър, който предлага и "обсъжда" такова груба нарушение да се  платят изцяло един вид влогове, а другите да чакат. Ами утре може да му дойде на ума да пробута нова уредба - да се платят  големите влогове, защото те ще осъдят държавата да плаща много вреди. Ами за това се мисли, когато се прави нещо, а не след "дъжд качулка". Още като се въведе този недомислен надзор, много истински специалисти, а не набедени, се противопоставиха. Аз веднага написах постинг "Ало, БНБ, кой ще плаща вредите от този надзор?" Но кой ти обръща внимание! Важното е големците да си получават големите заплати, пък ограбените вложители - да ядат ряпа, както наскоро даваше такива съвети за подобни случаи един журналист.
За да се прекрати това безобразие, предлагам Порожанов да предложи на всички замесени в тази афера да се спрат заплатите и да се възползват от измислената сума според приетия регламент. Включително да се подложи на този режим и самият той. Само, че те няма да имат влогове, така че  и да останат без това подаяние.
Българите не са просяци, на които се подхвърлят "залъци", другари управници и БНБ-шефове. И по-скоро да се махнете от високите си постове.

Антон ЧАКЪРОВ
, адвокат          
Ст. Загора, 29 август 2014



Гласувай:
1



1. aboychev - УБЕДЕНИ СМЕ ЧЕ НА СА ПРОСЯЦИ
30.08.2014 07:58
С 13МИЛИАРДА ДОЛАРА РУСКИ ПАРИ ВКАРАНИ ЧРЕЗ "ОМАНСКИЯ" ФОНД, ПРОСЯЦИ НЕ СЕ ПРИЛЪГВАТ,
ПРИЛЪГВАТ СЕ РУСКИ МЕКЕРЕТА И КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, ЗА РУСКИ МОКРИ ПОРЪЧКИ В ИКОНОМИКАТА НИ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298538
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930