Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 00:05 - ЗАЩО ОХРАНЯВАМЕ "ЛЮБИМЦИТЕ НА НАРОДА" ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ?!..
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1468 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този хамлетовски въпрос ме мъчи вече години наред. И не мога да намеря естествения отговор. Често показват по телевизията как 7 - 8 и повече полицаи водят по коридорите на Съдебната палата 1 /един/ човек, при това с белезници на ръцете. и изглежда, че колкото голямо е престъплението, за което го съдят, толкова по-голям е броят на охраната. Има ли някаква логика опазването на неговия живог да е по-важно, отколкото на някой абсолютно невинен гражданин. Ако са откраднати пари, ограбеният няма интерес да убият крадеца, защото тогава няма никаква надежда да си получи парите някога.  А кой тогава има такъв интерес, че да рискува да "отмъщава за чест и слава"?  Още по-труден е отговорът защо "любимците на народа", за които непрекъснато научаваме от платени социологически "проучвания", че за тях биха гласували 99 на сто от електората, както ставаше в доброто старо време.

През господството на култа към личността в средата на миналия век в Стара Загора  пристигна /и то с влак!/ тогавашният вожд Вълко Червенков. И нямаше кортеж от лимузини, а просто пешком тръгна от ж. п. гара към центъра на града, съпроводен от голяма група граждани. Не личеше  да има някаква охрана. По някое време, може би след разобличаването на "култа към личността", махнаха и дежурния милиционер на входа за апартамента на първия секретар на ОК на БКП.

В днешния брой на притурката на в. "Банкеръ" "Параграф 22" научих, че бившите вождове на свалената от власт ПП "ГЕРБ", Б. Борисов и Цв. Цветанов ги охраняват по 21 служители от Националната служба за охрана. Първият все пак има право по един с нищо неоправдан законодателен акт, но вторият абсолютно няма никакво основание за това. След като правителството, в което беше шеф на МВР, беше паднало от власт, назначеният от него за гл. секретар на МВР му се "отблагодари"  с назначаването на държавна охрана, за да може сутрин пак да излиза с кортеж от коли!  И да знаят, че все още командва. Иначе той не в дъхва респект, ако се движи като обикновен гражданин. А пък да се оправдава тази охрана с някакви заплахи от "пияници и психично неуравновесени" е повече от смешно. Той вече не е автор на криминални "бестселъри",  които толкова увлекателно описваха какво са вършили "килърите", "недосегаемите", чак и лекарите,  все едно, че той е присъствал на всичко като свидетел, и спрях да си давам парите за книжките на Гришам. И  иай-интересно е, че и двамата вече минаваха за Мачовци, които от нищо не се страхуват. Тези дни обаче научихме и че вождът пътувал дори по няколко пъти на ден с авиоотряд 28 от обект на обект за рязане на лентички за неговата сигурност, така че и тази легенда  я развенча създателят й. Ами тази охрана сигурно поглъща десетки хиляди левове на бедните данъкоплатци. Ами ГЕРБ  взема всеки месец по над 1 милион субсидия от същите данъкоплатци. Да плаща на охранителите от тези немъчени пари.  Да  извинява краткосрочният министър Томислав Дончев с неговите "тежнения"  кой можел да има СЪРЦЕ И ДУША в подобна ситуация наистина да почива.. Според него работа на парламента без лятна ваканция би намалила дистанцията между управляващите и хората. Ще речеш, че той е забравил, че само преди месец неговите съпартийци не стъпваха в парламента, а като нарушиха "клетвата" си, правеха непрекъснато обструкции да пречат на работата му. Изглежда той се надява да заеме мястото на досегашния партиен корифей по правните въпроси Искра Фидосова /макар че Л. Корнезов й казваше: "Чети Фидосова, чети"/ или изявяващия се напоследък Ципов, да не говорим за Главчев. 

Теорията  показва, че ако е набелязан за ликвидиране голям политик, той не може да го избегне. Най-много атентати имаше срещу Генерал де Гол както по време на Съпротивата през Втората световна война, а и след нея начело на Френската резублика . Но като истински воин той не им обръщаше внимание. И нищо лошо не го сполетя. Но да парадираш, че си герой, а да си страхливец  не  създава добър образ.  По-добре навреме да се отдръпнеш в сянката на събитията,

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат             
10 август 2013

 



Гласувай:
7



1. sande - Те са!
11.08.2013 01:37
Те са!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298618
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930