Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 14:11 - НА „ФИНАНСОВИЯ ГЕНИЙ“ СИМЕОН ДЯНКОВ МУ ПОДАДОХА ОСТАВКАТА, HАЙ-СЕТНЕ!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 476 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2013 21:09


От всяко дърво свирка не става.

Народна поговорка

От сега правя предложение през 2014 година денят 18 февруари да бъде обявен за официален празник. По ранг – приравнен към Трети март – освобождението на България от турското робство. А новият празник ще ознаменува освобождението от вече бившия ни министър Симеон Дянков!

Още на 21 май миналата година в блога си поместих постинг със заглавие „Дянков, иди си с мир (ведно с целия си антураж)“. Основание за това ми даде поведението му, което копираше това на английските генерал-губернатори в Индия и другите колонии с безпардонността му. И посочих само част от изцепките му: още при първия бюджет той намали приходите с 2 милиарда, а следващата година – с още 1 млрд.; идеята да се „интернират“ из цялата страна държавните агенции, свързана с нови разхищения на средства и затрудняване на комуникациите им с министерствата и другите държавни органи; геноцида над пенсионерите с премахването на индексацията на пенсиите и подигравката едва на третата година от управлението на ГЕРБ с увеличението с цели 9 лева на минималната пенсия от 136 лева, като че ли за някакви просяци; обявяването на научните работници от БАН, които многократно го превишават по знания, за „феодални старци“, и много други.

През това време неговият началник прекаляваше с хвалби , че политиката му осигурявала финансова стабилност на страната и дори го даваше като пример за подражание на такива колоси като Германия, Великобритания и др.. И въобще не му правеше впечатление, че тази „стабилност“ се крепеше единствено на мизерията, на която бе обречен българският народ. И министърът съвсем се самозабрави. В постановлението за изпълнението на държавния бюджет за 2013 година от 122 текста в 91 неизменно присъства Министерството на финансите (МФ) и без неговото разрешение, одобрение, съгласуване и пр. никой друг макар и самостоятелен и със същия ранг орган не може да направи нищо. И то в държава, която се е обявила за демократична и с пазарна икономика. Нямаше и нужното достойнство да реагира, когато лица с много по-ниска длъжност не го зачитаха. Така например при изготвянето на бюджета за 2011 година той се хвалеше, че е направил много икономии и е „отрязал“ дори 7 млн. за МВР. Но много скоро с две постановления на Министерския съвет (МС) на МВР бяха отпуснати допълнително 47 млн. от бюджета, като дори второто ПМС № 337 от 8.12.11 е подписано на мястото за председател от шефа на МВР, а не от финансовия министър. А когато Дянков с апломб разказваше миналата година, че от 1 януари 2014 година ще се увеличат всички пенсии, в това число и минималните с 5 лева, същия ден бившата данъчна служителка Менда Стоянова обяви по телевизията, че повишението ще е от 1 април. Веднага й демонстрираха изказването на Дянков, но тя абсолютно си остана на своето, защото като председателка на бюджетната комисия е с по-голямо доверие от министъра. И дори след няколко дни я повишиха на зам.-председателка на Народното събрание...

И завърших материала си с призива: „Дянков, иди си с мир. Или се скрий в ЕБВР, но да не продължаваш да вредиш на нашата страна... Защото, колкото и да не вярвам в „световната конспирация“ против България, твоите действия ме карат да променя схващането си. Но дано и на този пост не прокарваш системата си на рестрикции и обедняване, която докара страната ни да е най-бедната в ЕС. Новият пост не е индулгенция за геноцида над пенсионерите и желанието ти да ограбваш и т. н. „сребърен фонд“.  

 

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат     

 



Тагове:   оставка,   дянков,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 297249
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031