Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2012 19:28 - ЗА ПРОТЕСТИТЕ НА ЕКОЛОЗИТЕ И ПРОТЕСТА СРЕЩУ ПРОТЕСТИТЕ!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 2050 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 19.06.2012 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много скоро след избирането му за президент Р. Плевнелиев беше изправен пред тежък избор – дали да наложи вето за измененията на Закона за съдебната власт и на Закона за горите. Замълчаването пред опасността да предизвика "гибелния гняв на Ахила Пелеев" (този, който го издигна на поста) можеше да открие дебат дали въобще има нужда от президентската институция.    Министър-председателят, който въобще не може да допусне нещо в страната да се случи без неговата благословия, се опита да му помогне. Той анатемоса първия закон и даде зелена светлина за ветото. Съгласи се частично за маловажни промени във втория, но беше категорично против отмяната на изискването за "промяна на предназначението на горите" с витиеватото усукване "отстъпване право на строеж " и то за 30 години!...
   Този ход, вместо да доведе до покачване на рейтингите, вероятно ги понижи: на президента – че чака едва ли не "разрешение" за ветото, а на министър-председателя – за "изпреварващия ход". Някои медии го обявили за диктатор и той се възмути. Ами да прочете само някои от последните си изявления: "АКТА я спасих АЗ. Шистовият газ, мораториумът го спрях АЗ. Генномодифицираните храни ги спрях АЗ." – посочени във в. "Преса" от 18 юни. Ами изреченото в първите дни на властта: "Станишев увеличи пенсиите, но АЗ ги плащам" – все едно са от спестяванията му. Ако се обижда да го наричат така, да остави малко по-назад АЗ-а си! Защото властниците си отиват, но НАРОДЪТ остава!
  И при основателните протести на еколозите започна канонада от залпове срещу тях.
  Начело беше председателката на съответната комисия в Народното събрание (НС).Тя посочи, че не разбирала за какво е протестът, щом като щяло да има абсолютно прозрачни търгове по възлагането. От това стана ясно, че фактически тя не разбира какво предизвиква негодуванието. Ами ако някой поиска да направи Храм-паметника "Ал. Невски" в МОЛ и обещае абсолютно прозрачен търг, това оправдава ли грозното искане?    В една от ефирните телевизии председателката се опитвала да надвика всички в студиото, вместо да изложи доводи – писа в-к "Банкеръ".  И слушателите на "Неделя 150" в Програма "Хоризонт" се увериха в невъздържаността й. Тя прекъсваше абсолютно всички, дори и водещия В. Конакчиев, който се принуди да й напомни, че все пак той води предаването и докато тя е за първи път в НС, той е коментирал много законодателни актове.    Един от "факторите" в туризма – Рагин – пък дотолкова се изсили в това предаване, че обвини протестиращите, че такива като тях пропъдили 2 млн. българи да идат в чужбина "да мият чинии". Някакъв Маргин (предполагам, че не е от станалата известна фамилия от съдебни дела) каза, че наричали еколозите "екотерористи"...
  На следващия ден в атаката се включи и шефът на МВР, може би вече по силата на съвместяваната длъжност шеф на предизборния щаб на ГЕРБ с ново обвинение към протестиращите: Защо не протестирали, когато леглата в хотелите по морето от 80 хиляди станали 320 хиляди. Ами ако тогава са протестирали и то сполучливо, сигурно сега щяха да ги обвинят пък, че са осуетили стотици хиляди работни места и увеличили "миячите на чинии" в чужбина на 3-4 млн.!
   Интересно е при такъв бурен растеж на туризма защо не са разкрити достатъчно работни места. Дори да се разкрият 10 - 20 ски-писти колко щата за ски-инструктори, техници по поддържането и други подобни ще се открият и дали има подготвени хора сред местното население за такива? Или "грижата за  развитието на туризма" ще се изроди в спомагателни постройки – барове и кръчми? Да оставим настрана и това, че сняг я има, я няма, най-много 3 месеца. Днес по радиото един специалист в бранша каза, че пистите и лифтовете едва успяват да не фалират. А доколкото разбрах дори лифтът на Витоша бил на загуба и не работел... Да не забравяме, че той обслужва близо двумилионната столица, а не населено място от ранга на Симитли...   Много бързо обаче  бе организиран и "протест срещу протестиращите". По телевизията показаха един мижав сбор от 15 - 20 души. Имаше и полицаи, но стояха отстрани. Нямаше никакви влачения, каквито видяхме на "Орлов мост". Това и обстоятелството, че не са толкова богати да участват със свои пари за пътни до София, навява на мисълта, че зад гърба им стои здрава организация, заинтересована от изхода на битката. Нищо, че едва ли и те знаят кой ги организира и спонсорира. Чърчил например беше оприличил навремето социализма като "кораб, който не знае за къде е тръгнал и затова винаги отивал на друго място"...   За СПРАВЕДЛИВИ ПРОТЕСТИ – ДА!... За НЕСПРАВЕДЛИВИ ПРОТЕСТИ срещу справедливите протести – НЕ!  
Антон ЧАКЪРОВ, адвокат  



Гласувай:
3



1. podvodni - Олигархията сериозно се уплаши. С ...
19.06.2012 20:21
Олигархията сериозно се уплаши. С тези коментари, панически се опитва да замете гафа под истривалката. Паниката си личи от всякъде.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 297207
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031