Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2015 08:21 - НАХРАНИ ГЛАДНИЯ И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТИ ДУШМАНИН ЩЕ ТИ СТАНЕ ЯРОСТЕН ПОДДРЪЖНИК!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1286 Коментари: 0 Гласове:
-1



Тази народна мъдрост се подкрепя от друга с турски привкус: "Интереса клати феса."
Най-пресният и ярък пример в тази насока е вече бившият политик Яне Янев.  Той и неговата партия, макар и малка, люто се  заканваха "да уволняват Бойко Борисов", с което дори надминаваха Волен Сидеров и неговата "Атака". По едно време Янето и партията му въобще не даваха признаци на живот. Докато един ден той цъфна
като сътрудник на министър-председателя. И от тогава не сме чули кого е набелязал за уволнение. Едва тези дни се показа по една телевизия - докаран, загладен и дори не разбрах каква теза нищи.
Но близостта с най-големия ни държавник му донесла и друга благинка. Прочетох, че съпругата му е назначена от Висшия съдебен съвет на пост в съдебната система. Поне се успокоих, че многобройните мераклии да реформират тази система едва ли ще имат кураж да сторят нещо.
Но има и друга категория люде. Облагодетелствани от управниците, те не забравят добрините им и при загубването на властта чакат връщането им, та пак да се наредят на държавната софра. И се мъчат да ги възхваляват с измислени качества, за да помогнат на тази благородна цел.
Такъв например е Огнян Герджиков. При управлението на НДСВ той стана председател на Народното събрание и само професорската му титла очевидно съвсем не го удовлетворява. И вече започна да агитира в полза на Симеон Сакскобургготски да оглави държавното управление, та да се сетят и за него и му дадат пак някой висок пост.
И на интервю на цяла страница във в. "Банкеръ" обяснява как не трябвало да се забравя големият му потенциал и да се използва. Бях любопитен да се поуча от този потенциал, защото при управлението нищо подобно не се видя. Но Герджиков сигурно също не знае  какъв е или го пази само за себе си да го ползва. Съобщи единствено, че Кобургът дори можел посред нощ да вземе телефона и се свърже с най-видните държавници в света. Но не каза с каква тема ще ги занимава: да отпуснат заеми на най-бедната държава в ЕС, да построят заводи в нашата страна ли/нали Б. Б. искаше от Меркел да ни даде готов завод!/ Поставя се обаче въпросът дали тези "видни световни държавници" могат да се сетят кой е този, който ги безпокои посред нощ и дали ще може да премине секретарската бариера;
Ние запомнихме от управлението му само баснята, че "ще ни оправи за 800 дни и видяхме как "оправи себе си" и как отричаше, че не може да има претенции за имоти в Родината си и колко дела води, забравяйки обещанията си.
И след дълго мълчание вече в бъркотията взе да се показва и по телевизията, та да си го припомним. Като чух, че и Светият Синод искал да го интронизира и да споменават името му в черквите, чак от далечния Люксембург като гражданин и хаджия протестирах с постинг в блога си.
Има и трети вид "кандидати  за слава" Те бързо напущат потъващия кораб и търсят нов пристан, т. е. друга партия-хранилница. Но тъй като те непрекъснато "сменят цветовете", на които кацат, не заслужават да се занимаваме с тях.
Антон ЧАКЪРОВ, адвокат
Стара Загора, 17 юни 2015


Тагове:   Симеон,   Яне Янев,   Герджиков,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298680
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930