Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2015 15:13 - "БРЪМНАЛ БРЪМБАР СРЕЩУ ЛЪВ..."
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 3551 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 31.05.2015 15:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е една от подигравките на завзелите властта през 1944 година комунисти към оформилата се опозиция. Продължението беше: "... ти си втор, а аз съм пръв. Бръмнал Кольо Де Петков срещу Георги Димитров."    Първият беше водач на оформилия се опозиционен БЗНС, а Г.Димитров - вожд на тогавашната БКП, който  командваше от Москва с телеграми и затова го наричаха Гошо Телеграмата.
Сетих се за нея вчера като чух нашия външен министър, който се оплака, че в сред тези 99 души в списъка на Русия с лица, на които е забранено да я посещават бил и бившият ни посланик в Москва. Миналата година посланиците на двете най-силни държави в ЕС критикуваха нашата съдебна система. Към тях се присъединиха и дори държави по-малки от нашата.  Още на следващия ден  написах постинг, с който изразих възмущението си, че дипломати се намесват във вътрешните ни работи  и дори не сме сигурни дали имат необходимото юридическо образование, за да се произнасят по такъв важен въпрос. И че най-малко трябваше поне да се изпрати един нотис с протест. И посочих, че ако наши дипломати направят такъв гаф и разкритикуват съдебните системи в тези държави, едва ли ще могат да замръкнат на тяхна територия!  Между другото  чужденците не са толкова виновни за подобна недопустима намеса, след като нашите управници поискаха Германия да ни изпрати специалисти, за да "реформираме съдебната си система"... Като че ли ние нямаме достатъчно подготвени юристи, които знаят как да се извърши това, а търсим такива отвън, макар че те не знаят  какви са нашите закони.
Изглежда, че външното ни министерство е разбрало грешката си /може да се е поучило от моя постинг!/ и този път съобщи, че ще протестира пред Москва, защото даже нямало обяснения за тази забрана. Сега пък е допуснало друга грешка. Щяло да иска да се обясни забраната и за останалите 98 чужди граждани. Негова работа ли е и кой го е упълномощил с такива права. Вероятно този погрешен demarchе ще оправдае въобще да не ни се отговори. Но нашата държава не за първи път прави подобни "изхвърляния". Като министър на финансите известният Симеон Дянков се закани да съди Русия /?/, но въобще не се разбра докъде стигна тази титанична мисъл. И след като  му подадоха оставката, тръгна да си търси работа в САЩ, Великобритания и най-сетне се намести в тази държава, която щеше да съди! Само че и там не преуспя и изпадна в безработица. Сега се произнася за кризата в Гърция. А наскоро представи у нас някакво свое творение за финансовата криза в Европа. И го удостоиха с присъствието си най-отговорните държавни ръководители -  Президент, Министър-председател и други, които го изгониха от нашата страна. Не знам кого да обвинявам в липсата на морал, но пази Боже пак да прояви мерак да командва нашата  бедна и нещастна държава и да ни показва "постна  пица"!

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат           
Стара Загора, 31 май 2015



Гласувай:
7



1. raders - Не съм наясно с всички БГ закони и ...
31.05.2015 21:38
Не съм наясно с всички БГ закони и гафовете на съдебната система у нас, но факт е, че повечето едри престъпници се разхождат на свобода, дори когато уликите срещу тях са повече от убедителни. Да не говорим за онези, които се възползват от принципа "презумпция за невинност" или за недоразуменията на съдебната система в случаи, подобни на "братя Галеви" и пр. А за палатите на разни магистрати, издигнати от подкупи изобщо не ми се говори. Така че, приятелю, съжалявам много, но не мога да бъда съпричастен с твоята теза.
цитирай
2. schumpov - Другарю адвокат, като прачетох ...
31.05.2015 22:48
Другарю адвокат, като прачетох писанието Ви се сетих за песента "Кацнал бръмбар на трънка". На какво сте кацнали Вие не знам, но дрънкате Ви е достолепно. Може би ще поканите да си дойде проф. Т. Вълчев, предполагам че е безработен, но едва ли си търси работа. Помолете му се и може би ще дойде, хем си е наш хем знае всичките ни проблеми, и финансови и юридически. Дерзайте.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298390
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930