Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2015 19:46 - ДЪРЖАВАТА ПРЕДИЗВИКА ФАЛИТА НА КТБ...И СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА!
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 3380 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 02.05.2015 10:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Поддържам тази теза, защото тя  се вижда и без очила, освен ако са розови.  Няма спор, че по своите възможности беше четвъртата по мощ банка в България. И как така стана, че изведнаж тя се срина? Очевидно има сериозни намеси на външни сили с големи възможности. И трябва да помислим какви са последиците и кой се облагодетелства от този фалит, за да разберем кой го предизвика.


Най-напред да видим какво рухна.  На първо място спечелиха различни банки. Тази банка създаде офиси в съдилищата и срещу 1 /един/ лев приемаха държавните такси по делата - и евтино, и удобно за вносителите. Сега банките вземат доста  по-високи такси и гражданите трябва да се разкарват да разберат в коя банка приемат парите и после да занесат копието
от вноската до съответния съд.Това разбира се е "дребна риба". А за по-едрите  можем само да предполагаме.

Но да видим дали са оправдани воплите на управниците, че едва ли не държавата е щяла да фалира, ако  тя не се е намесила навреме!  Вместо да се покае, че не е осигурила никакъв надзор над БНБ, за да предотврати каквито и да е щети. И да създаде такива закони, че да няма власт да уволни гуверньора на БНБ. Бившият гл. прокурор направи изявление, че над него бил само Бог, но изглежда, че това не се отнася за шефа на БНБ и няма кой да го смени. Какви са тези дълги управленски мандати от 5, 7 и дори 9 години! Този номер е много прозрачен. Управляващите по този начин искат да си гарантират да командват парада още един мандат и кусур след като изгубят властта. Но изглежда, че имат някакви тайни ангажименти към Иван Искров и затова въпреки призивите им към него да си подаде оставката, не са сменили закона и да се отърват от него, каквито примери има вече достатъчно. 

Сега да видим какви "загуби" претърпя държавата? Най-големите оплаквания бяха, че  парите от "гаранционния  фонд" не стигнали. Това е като оня стих: "Плачете за Париж - столицата на разврата." Ами нали тези пари не са от републиканския бюджет и попълването ще стане от следващите вноски. А защо управниците се спотайват какви милиони "спечелиха" на гърба на нещастните вложители в банката.  Вместо да върнат влоговете в каквато валута са внесени, те измислиха това да стане  в левове и то по курса в деня на обявяване на фалита. Само че тогава курсът на долара беше 1.40 , а сега е 1.82. Когато "разобличавахме" американския капитализъм, ползвахме един постулат на Ленин,  че всеки долар бил облян с кръв. А колко спечелиха управниците ни от тази окървавена  валута, защото  е нормално да се възстановят влоговете така, както са заварени при заграбването им от държавата. Ами същият номер се приложи и за влоговете в евро.  Изплатиха се по фиксирания курс /аз съм хаджия, но на Божи гроб не съм се кръстил толкова, колкото у нас - на някой управник-мошеник да не му хрумне да напуснем борда и да ни платят влоговете не по фиксирания курс, а по  падналия много ниско/ и  за да обърнем левовете в евро, пак трябваше да плащаме повече, отколкото получихме. И къде отидоха тези разлики, кой ги прибра? Никой и досега не е поставил този въпрос, но се касае за милиони. А иначе управниците са много "честни"! 

Миналата година сегашният премиер се изсили в един вестник, че тогавашният зам.-министър на финансите, а сега министър се оплакал, че колегите му СТАНАЛИ МИЛИОНЕРИ /!/, а той къде бил и искал да го освободи, очевидно и той да стане милионер. Писах до главния прокурор, когото уважавам много за достойното му държане, да ги извика да обяснят как са станали такива богаташи. Но не чух да е сторено нещо. И затова се чудя как искали да образуват досъдебно производство срещу военния министър, че му предложили подкуп, но той едва сега обявил това. Наистина в НПК има текст, че държавен служител, който научи, че някой е извършил престъпление е длъжен да съобщи незабавно на властите и ако прикрива деянието - в Наказателния кодекс това е посочено като престъпление.

Но не съм чул да е станало чудо и някой служител да е осъден поне на пробация...


Антон ЧАКЪРОВ, адвокат          Стара Загора,  25.4.15







Гласувай:
7



1. fascindoo - министъра на културата - Боковото пиянде Вежди Рашидов
25.04.2015 20:10
е явно ДОКАЗАТЕЛСТВО:
Две цесии – за 660 хил. лв. и за 991 хил. евро.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298668
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930