Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2015 14:36 - СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ВЕРОЯТНО ПАК ЩЕ СЕ ИЗРОДИ В "РИФОРМА"!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
1



След промяната на властта през 1989 година всички партии неуморно афишираха, че ще РЕФОРМИРАТ управлението на държавата. Но тъй като само се говореше на тази тема, а не се правеше нищо, много скоро всичко се изроди в "риформа". А после постепенно тези приказки омръзнаха и дори саркастичното наименование се забрави. Преди няколко дни обаче отново се заговори за реформи. Дори в момента слушам програма "Хоризонт", която изцяло запълва рубриката "Неделя 150" с този проблем. И както започна с един истински театрален спектакъл за назначаването за шеф на МВР на жена и то не юристка, а...политоложка. Ползвам се от случая да похваля БНР, че е подхванало инициативата професиите на жените да се пишат от женски, а не от мъжки род.
И  тази шумотевица е многопластова,  насочена към най-близката задача - местните избори. Най-напред да се осигурят гласовете на жените. Още преди един месец Б. Б. се заигра с тях, че можело да предложи жена за  президент. След няколко дни оповести, че това било шега, но сега го осъществи на по-ниско равнище. И сега е много  по-актуално - март е признат за месец на жените.  И започнаха  хвалби наляво и надясно колко сполучлив бил такъв избор. Ами ако на този пост се настанява лице, което няма нужната квалификация в тази област и това е разковничето за успеха предлагам да се закрият юридическите факултети и на тяхно място да се открият университети за политолози. Макар да се чудя как сме просъществували при т. н. социализъм, когато въобще нямаше такива специалисти. Някой посочи, че едно министерство нито веднаж нямало шеф, чиято специалност да съвпада с  управляваното ведомство. И мисля, че това беше МВР.
Но да се върнем на темата за съдебната реформа. Години наред се търпи "законовия" текст, че досъдебно производство се образува при "обосновано предположение" /ДП/  за извършено престъпление от общ характер. Ами това е изнасилване на българския език! Може ли да съществува "предположение" и то да е "обосновано". И тази нелепица помага на слабо грамотни прокурори да "замитат под килима" и  по различни "съображения" престъпления. Преди повече от две години подадох тъжба в Районната прокуратура /РП/ в Стара Загора. пък че едно лице използвало незнанието и неосведомеността на друг да му дари цялото си наследство от идеални части от 13 земеделски имота и от дворно място с постройки. Представих нотариалните актове и посочих и квалификацията по Наказателния кодекс /НК/.  Заведох и дело за поставяне под пълно запрещение на този български Бил Гейтс, който след този  "общочовешки акт" останал гол като пушка и станал козар, както и иск за нищожността на такова дарение като нарушение на добрите нрави. Въпреки че в нотариалните актове пише името на "дарения" с адреса и личната му карта, прокурорът възложи проверката на МВР срещу "неизвестен извършител"/!?/ и последваха десетина откази не само за образуване на ДП, отменяни два пъти от Върховната  касационна прокуратура и един път от Апелативната с указания какво трябва да направи прокурорът, но той ги фалшифицираше с думичката "наблюдаващия" и си самовъзлагаше преписката.  И дори облагороди професията му като "пастир на животни". Съдийка от Районния съд /РС/ пък отхвърли иска за нищожност поради липса на основание за подобно "дарение" и нарушение на добрите нрави" Тя измисли нови мотиви - основание било по чл. 225 от Закона за зъдълженията и договорите " /ЗЗД/ на отстъпването веднага и безвъзмездно нещо на дарения, който го приема". Горката, тя не признава  чл. 26 на ЗЗД в общата част, каквито има във всички закони,  където е обявена нищожността при липса на основание и нарушение на добрите нрави.
Ами много преди изобличаването на неспазването на "случайния подбор" по чл. 9 /1/  от Закона за съдебната власт аз открих колко подобни беззакония се прилагат от съдиите в Стара Загора.  Имам 4 дела все с едни и същи интереси и страни и по всичките все една е докладчичката. Възразих, че по Теорията на вероятностите възможността това да се случи е  1 към 315 трилиона - колкото е гръцкият дълг... Но напразно, "всуе се морите" - както е писал поетът.
И на всичкото отгоре този своеобразен "дарител" има експертиза пред  съда, че НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ СИ. Писах на съдийката, че това отношение е грях, а аз съм бил  на Божи гроб, хаджия съм и имам право да съдя и греховете...
Има и още една пикантност. Две съдийки от РС изпратиха "съобщение"  до Адвокатския съвет с клевети и лъжи срещу мен и без никакви факти. С него те се възгордяват и си въобразяват, че са защитнички на "цялото кралско войнство" /съдии, съдилища и пр./и този тандем прави новаторско предложение:
"Ако имало някакви обидни думи и в най-широкия смисъл на думите,  независимо дали са ВЕРНИ /!?/ или неверни, авторът да БЪДЕЛ НАКАЗВАН". В отговора си писах, че най-напред от текста помислих, че е от Женския затвор в Сливен или някоя психиатрия,  но после видях бланката на съда и реших, че тези самозабравили се съдийки искат да им се отворят широки порти за вземане подкуп. И вместо Висшият съдебен съвет да ги отстрани от съдебната власт,  той ги търпи и едната дори я повиши в адм. р-л на РС. А другата на два пъти ме ГЛОБЯВА,  задето разобличавам безобразият й. В последните 5 години съм бил единственият глобен адвокат. Макар че чл. 29 /1/ от Закона за адвокатурата задължава : Пред съда на АДВОКАТА се дължи уважение като КЪМ СЪДИЯ.

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат            
Стара Загора, 15 март 2015



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298666
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930