Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2014 18:57 - НЕГРАМОТНИ ИЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ УПРАВЛЯВАТ БНБ ? !..
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 932 Коментари: 0 Гласове:
1



Подозрителното мълчание на централната банка и гуверньора Ив. Искров, който беше готов да си даде дори оставката макар че не носел отговорност за случая с КТБ, но постави такива условия,  само дето не беше и вземане съгласието на папата. Явно е, че  ще трябва да го търпим от немай къде, докато сам реши да слезе от трона си. Но "нищонеправенето"  през първата определена дата за решение - 1 месец, а и втората - 3 месеца, вече изтича, беше очаквано да блесне някаква  измислена голяма далавера. 
  И днес тя бе обявена.  БНБ се трогнала и "разрешила" на двете банки под надзор да извършват операции по ... погасяване на кредити.  То и сега  беше възможно, стига да намериш от нейде пари. Сега вече може да се погасяват кредити от сметки на кредитополучателя в тези банки, на негови съдлъжници или съпоръчители. Оказва се, че макар длъжникът и да има пари по сметка в банката, просто не може от нея да се вземе определената вноска и се начислява неустойка или лихва - типично обирджийски прийом. Разрешават и безкасови операции по обмен на валута за целите на погасяване на кредити. И при пълно погасяване на кредита БНБ "указва" на квесторите да заличават обезпеченията. Ако кредитът се погасява частично и остава обезпечен с ликвидни и качествени /?/ обезпечения, трябва да се извърши актуална оценка на оставащите обезпечения. Какви ще са тези "оценки"  можем да си представим.  Клиент преди години ми каза, че дал един милион /стари пари/ на вещото лице и оценката била много добра.
Ясна ли е картината? Или е като в оня виц, дето съдията обявил, че      "всичко е ясно, да влиза убитият". Можем да си представим какви големи далавери ще се извършат с тези брилянтни правила на БНБ. Приказките за защитените със Закона за гарантиране на влоговете в банките ще станат за смях. Със суми над уж защитените ще се изплащат кредити безкасово, а вложителите, които сега не могат да си изтеглят 100 лв. за лекарства, да "ядат ряпа", както съветваше автор от един вестник тези дни, защото са платили на големите акули с техните пари...
Не случайно в съобщението на БНБ е посочено, че "РЪКОВОДСТВОТО Е ВЗЕЛО ПРЕДВИД, ЧЕ ТОВА Е В ИНТЕРЕС НА ПОСТАВЕНИТЕ ПОД НАДЗОР БАНКИ!"  И няма и намек, че това е ГРАБЕЖ НА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ВЛОЖИТЕЛИ, КОЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТЕЗИ, КОИТО СА СЪЗДАЛИ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ, ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ  АРЕСТУВАНИ И "УКАЗАНИЯТА" ИМ - ОТМЕНЕНИ.

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат,
който ще бъде прецакан от подобни хайдушки разрешения
Стара Загора,  15  август 2014


Тагове:   надзор,   грабеж,   КТБ,   вложители,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298395
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930