Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 22:33 - АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ - НЕОЧАКВАН ЗАСТЪПНИК ЗА...ГЕРБ!?
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1577 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 12.11.2013 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Името е доста обикновено и често срещано. Затова и не се обръща голямо  внимание на лицата с такова име. Но друг е въпросът, когато се касае за бившия председател на Народното събрание с това име,  станал много известен и като автор на  крилатата фраза: "Днес е хубав ден за българската демокрация." След  свършването на мандата му той се прехвърли в дипломацията и стана посланик в Полша и след това в Македония. При разцепването на първоначалното СДС той избра да остане във фракцията, която запази това име, а не в другата - ДСБ. И по-късно нямаше някакви политически прояви и правеше впечатление, че се чувства като обиден за такова забвение. Наскоро той даде да се разбере това и от едно негово интервю.   
 По-късно с ново изявление Ал. Йорданов взе отношение към политическото положение в страната, което показа, че тъгува за слизането си от политическата сцена. Най-голямата изненада обаче беше, че той е станал неочаквано застъпник на...ГЕРБ! И  препоръча другите парламентарно представени партии да се примирят и подкрепят "спечелилата изборите партия ГЕРБ да състави правителство"... Като слушах тези думи, направо помислих дали не съм сбъркал и слушам оплакванията на  Б. Борисов със същите слова. И той се позова, че тази партия е получила най-много гласове и това означавало, че тя се ползвала  с най-голямо доверие от гласоподавателите. Изглежда бившият председател на НС не е разбрал, че действително ГЕРБ има най-много гласове на последните избори, но те са с 600 000 по-малко от тези през 2009 година, което показва, че  повече от 1/3 от подкрепилите я избиратели са били разочаровани от управлението й. И че гласовете за другите 3 партии са много повече от тези за ГЕРБ и затова те имат право да управляват България. И вероятно е пропуснал, че най-напред тази партия получи мандат за съставяне на правителство, но го върна, защото  никоя от другите партии не искаше ортаклък с такава диктаторска партия. И никой не искаше да рискува да му откраднат депутатите, както сториха това с отцепници от "Атака" и да управляват в малцинство през целия си мандат. И Ал. Йорданов препоръча  ГЕРБ и БСП да се съюзят и да управляват...                                   
Интересно е, че още един бивш председател на НС ратува за управленски съюз  ГЕРБ - БСП.  Той пък е от НДСВ - Огнян Герджиков. Той не харесвал законодателната дейност на ГЕРБ /ами как да я харесва, след като я дирижираше частна съдебна изпълнителка!/. Но и той неизвестно по какви причини препоръчал  ГЕРБ - БСП да се съюзят и управляват. Нещо като оксиморон - дървено желязо. И като се вземе пред вид афинитетът на тези две партии към властта, едва ли ще допуснат втори  десети ноември поне до 2050 година. И на всичкото отгоре сегашният председател на НС Мико Михов колегиално предложил на Герджиков да го направи председател на Съвета по законодателството, който сега не съществува. И това го предлага Михов, комуто се свидят 110 000 лева от бюджета на НС за хартиеното издание на "Държавен вестник", защото абонатите му станали малко.  В това отношение гражданите да не познават законите и оттам - правата си, БСП "по чувства и мисли еднакви крои"  с  ГЕРБ, които при идването си на власт първият им акт беше да закрият съвременното издание "Нормативни актове" с всички промени. Върховният административен акт го отмени, защото изданието беше и на НС и Министерският съвет не може да го закрива еднолично. Но ГЕРБ стоеше и над съдебната власт и изданието изчезна!  Може би предложението на Михов към Герджиков породи и съмнението дали не се водят преговори между ГЕРБ и БСП да овладеят съвместно властта. Дано и такова зло не ни дойде на главата!

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат      
13.11.2013

 





Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298681
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930