Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2013 21:21 - СТИГА С УХАЖВАНЕТО НА ПРОТЕСТИРАЦИТЕ!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 993 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 11.08.2013 00:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Измина много време, откакто от сутрин до вечер медиите непрекъснато ни занимават с протестиращите. Не вярвам някой да не е чул непрекъснатото  натрапване на едни и същи лозунги: "Оставка! Червени боклуци! "  И нищо ново не научаваме. А, както гласи народната мъдрост: "Прекален светец и Богу не е драг!  Разбирам да има някаква новина в смисъл, че най-сетне протестиращите са направили програма за времето след така жадуваното "сваляне" на правителството. Най-често научаваме за някакъв спор между протестиращите кой е "по-по-най" имаше такава детска забава на бате Енчо. И понеже всичко е еднакво и монотонно, естествено, че първоначалният ентусиазъм е намалял и сборовете стават съвсем рехави. И затова желаещите да изпъкнат измислят най-различни циркови номера,  които  често надминават и най-кичозните, които сме виждали. За съжаление на  такива се поддават и лица с известност, които напоследък нямат съответни прояви и са слезли от сцената.  Имам предвид Найо Тицин и Едвин Сугарев - първият с маска, омаскаряваща Волен Сидеров, а вторият с поредния си номер "гладна стачка" и  репликите му в спора с Митьо Шамара, които не бяха много интелектуални. При това той се похвали, че е прекратил стачката понеже децата му и те започнали да гладуват и освен това получил много съчувствени слова от съидейници в подкрепа на  начина му на протест. Той вероятно си спомня как навремего при такава гладна стачка тогавашната вицепрезидентка Блага Димитрова го посети лично и помоли да спре гладуването. Но сегашната  й колежка  Маргарита Попова въобще не е и помислила по този въпрос. Като си спомня за времето, когато беше посланик/!/ и депутат и че  за такова бъдеще не може и да мечтае, гладуването е напълно основателно.

Да не говорим за показността на някои протестиращи да се завият с националното знаме и с това да покажат какви патриоти са и как милеят за Родината си. Националният флаг е светиня и не може да служи за обличане. А какво да кажем за тези, които водят със себе си невръстни деца и внуци, за да покажат, че мислят за бъдещето им. Нали вождът на ГЕРБ заяви, че възрастните хора били съгласни да са бедни, но внуците им да живеят добре. В отворено писмо попитах кой го е упълномощил за такова изявление, но не получих отговор. А изявлението вещаеше, че положението ни ще се подобри след има-няма 40-50 години при същото управление.

Често пъти се поставя въпросът, че има "протестиращи" срещу заплащане. Разбира се това не може да се докаже. Но спомням си как комунистическите управници у нас възхваляваха патриотичния подвиг на "съвременната Жана Д Арк", която лягаше на релсите, за да спира влаковеге с ядрено гориво. Едва след падането на комунистическата власт научихме, че за тези си подвизи тя е получавала добри хонорари.

Днес по националното радио един представен като писател-дисидент надълго и нашироко разправяше как като отивал на площада при протестиращите направо чувствал полъха на нов морал. Но в същото време предупреди, че правителството трябвало да си подаде оставката, защото наесен носителите на "новия морал" щели да прибягнат до камъните, за да го прогонят. Много хубав "морален" подвиг.

Тези протести вече изгубиха първоначалния си тласък. Сега участниците намаляха и повечето от тях участват, за да ги видят по телевизията и да ги пишат във вестниците. Ако се спрат ежедневните комюникета за действията на 20 - 30, а пък да са и 100 - 150 души какви нови номера са измислили /сега например във Варна щели да "атакуват" резиденцията в Евксиноград по море, с лодки/, стотина души затваряха Шипченския проход, а други лягаха на релсите в Крумово като Раймонда Диен и спряха влаковете. Ами това не е ли нарушаване на правата на стотици хиляди, използвайки човечността и доброто поведение на органите за сигурност. А какви хвалби бяха за пешеходния марш до Варна, който събра 5 - 6 души и дори се похвалиха, че към тях се присъединил още един, а днес щяха да бъдат в Стара Загора, но въобще никой не чу дали са изпълнили задачата си.

Най-сигурното средство за ликвидирането на тези прояви е да не им се обръща внимание и те сами ще заглъхнат!

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат,
истински "деполитизиран", тъй като не е членувал в никоя партия.

 



Гласувай:
4



1. bojinkata - Точно!
08.08.2013 22:43
Точно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298682
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930