Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2013 19:46 - КАК "КОНСТРУКТИВНАТА ОПОЗИЦИЯ" СЕ ИЗРОДИ В ДЕ-КОНСТРУКТИВНА?...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Изненадващата оставка на правителството на ГЕРБ след непрекъснатите хвалби, че ще управляват сами показа, че това е замислен сценарий да им донесе повече гласове и отново ВЛАСТ.  Бяхме забравили откровението на ВОЖДА пред Сашо Диков на 28 септември 2010 година: "При стачка СИ ПОДАВАМ ОСТАВКАТА. АЗ толкова мога. Давам всичко от себе си - от сутрин до вечер, дадох си здравето и нервите. Щом не ни харесвате - викате си Станишев, Доган и си ви  дооправят. Толкова. Полагам огромни усилия, повече от това не мога. Толкоз мога!" Изглежда, че и ТОЙ ги е забравил, защото имаше достатъчно стачки /в Кърджали, Карлово, животновъди и др./, за да изпълни клетвата си.

 Още в първите дни след поражението декларира, че ГЕРБ ще върне полагащия й се мандат за съставяне на правителство. Явно личеше недоволството от неблагодарния народ, който не е оценил "успехите" им.  После, след като се разбра, че "и без петел се съмва" и е съставено правителство, започна да обвинява, че не го помолили и той на драго сърце щял "да им даде един депутат" за мнозинство. Сигурно всеки ден да ги плаши, че "ще си вземе депутата". И непрекъснато се оплаква, че ГЕРБ бил спечелил изборите, а пък други управлявали. С 30 на сто от гласовете не се печелят избори. Очевидно е забравил, че управлява близо 4 години без партията му да има мнозинство -  първоначално с помощта на "Атака", а  в по-голмата част от времето благодарение на привлечени  изменници от нея. Но този път явно номерът не е успял. И много бързо забрави обещаната "конструктивност". Остро разкритикува Орешарски,че "вече минали 20 дни и нищо не е направил". Макар че ТОЙ за  близо 4 години тези неща не ги направи! Типичен пример е, че ГЕРБ предложи щедро увеличение на майчинските пари и тези за първолаците, минималната работна заплата, а през управлението си мълчаха по тези въпроси "като комунисти на разпит".  И непрекъснато се оплакваше, че Станишев  изхарчил всичко и всяко второ изречение  беше: "Няма пари." Сега пък  претендира, че като на победила партия трябвало да й дадат  мястото  на  председател на Народното събрание.  И  ще трябва да изпращат хора да ги калесват.

Вероятно сценарият за опозиция бе променен спешно. Депутатите се регистрират /за да не загубят надницата/, а после под строй излизат от заседателната зала. Има обаче и обяснение - "щели да участват в комисиите /за които им запазиха места/, защото според БОСА там се вършела работата...Подозирам, че този неочакван работохолизъм е за да не се изгубят 20-те процента от заплатата за "участие в комисии". Иначе ще вземат 768 лв. по-малко месечно от скромната заплата от  4751 лева. По моите изчисления  посочените цифри във в. "Труд" за заплатите на депутатите  2196,  768,  1464,  323 и 731  дават обща сума 5482 лева . Не съм чувал да има друга професия да получава толкова пари само за един подпис  И то при 3 работни дни в седмица при 5-часов работен ден и  два месеца ваканции  Да не говорим за огромните суми за субсидиране на партиите, които са получили над един процент от гласувалите. При получените близо 600 хиляди гласа по-малко в сравнение  с 2009 г. ГЕРБ ще получава годишно 6 милиона лева по-малко и ще остане с едва 12 млн .А  партията е отчела приход  от членски внос само 64 хиляди лева. Като се има пред вид, че плащането на членски внос е задължителната връзка с партията  сигурно той е  някакви стотинки на месец.

Развенчан е култът за "мачовците", които са начело на партията. Най-напред бившият шеф на МВР  Цв. Цв . поискал  охрана. И дотогавашният му подчинен му назначил такава, защото имало 20 или 30 заплахи за живота му/?!/.Като вече "бивш" едва ли има някой да се плаши от него и да му се заканва, но той не е свикнал да пътува "без кортеж", а и да си придава важност. На всичкото отгоре той е ОБВИНЯЕМ и има категория "защитен свидетел", но не и "защитен обвиняем". Ако трябва да е "защитен", тогава трябва да е в ареста. Той поне, след като непрекъснато критикуваше съда и прокуратурата без да има съответното образовние, трябва да го е научил.  Ако въпреки всичко се страхува за живота си, защото Делян Пеевски се закани да разкрие далаверите му, вече няма чак такава опасност, защото и него го махнаха. А в края на краищата ГЕРБ може да отдели от милионната си субсидия сума за охраната му, а не тя да е на гърба на данъкоплатците. Случаят стана причина да се разбере, че и другият "мъжкар" - ШЕФЪТ,  СЕ СТРАХУВА ЗА ЖИВОТА СИ и е прозрял как заговорничат за убийството му. Като бивш министър-председател той има право на държавна охрана още няколко месеца и едва след тях може да тежи на бюджета на партията си.

И да завърша с една мисъл, предназначена за протестиращите с лозунги за нова конституция, млади хора и други подобни идеи за управлението на страната, която пропуснах в миналия си постинг. Чърчил е казал, че социализмът е кораб, който не знае за къде е тръгнал и затова винаги пристига на друго място. Не вярвайте на лъжливите пророци. Не забравяйте, че ВОЖДЪТ бил  САЩИСАН от избора на Пеевски, но се заканва, че щял отново да стане министър-председател. Така невинните сърни стават жертви на дебнещите в джунглата хиени!

Антон  ЧАКЪРОВ, адвокат               Стара Загора, 22 юни 2013

 



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298578
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930