Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2012 15:13 - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е "СЛЕПИ СЪДИЙКИ" ДА ПРАВОРАЗДАВАТ?!... продължение
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 972 Коментари: 1 Гласове:
1



В предния постинг описах какви препятствия измислиха три съдийки, за да не допуснат да се води гражданско дело за връщане на части от 14 земеделски имоти и от двор с постройки от един абсолютен бедняк-слабоумен, измамен от безскрупулно лице да му ги "дари". Междувременно научих и за продължение на тази измама в сферата на търсенето на наказателна отговорност.

В  тази област съм се сблъсквал с най-различни измамници. Още на 7 юли 2009 г. във вестник "Старозагорски новини" бих тревога със статията: "Измамниците – винаги с "едни гърди" пред жертвите си".  На 17 април т. г. в същия вестник ми поместиха статията  "Измамите се увеличават и измамниците стават все по-безскрупулни". За илюстрация си послужих с историята на измамения бедняк "дарител" и на друг, който за измами в размер на 545 хиляди лв. бе осъден на 34 месеца лишаване от свобода УСЛОВНО (!) без да е върнал дори лев на измамените! Даже не го и питаха къде е скрил тази огромна сума. Вероятно измамникът от Пловдив, който "прибра" инкасото от 1.5 млн. лева малко по-късно, е разбрал за тази съдебна мекушавост и се е решил, че и той може да се размине с "условно наказание". Само че там МВР поне го "питало" къде са скрити парите и още чака той да "изпее" къде е скривалището! Но засега само е засилено иманярството в този район…

И като имах предвид нарасналата квалификация на измамниците още преди завеждането на иска  в съда заведох дело за поставянето на слабоумния дарител под ПЪЛНО ЗАПРЕЩЕНИЕ от вуйчо му. И понеже разумните срокове за досъдебното производство вече минаха, проверихме в Прокуратурата какво е "чудо станало". Оказа се, че преписката е изпратена в ОД на МВР и не е върната оттам. С една малко подробност – имало молба тя да бъде ПРЕКРАТЕНА!... Така че мога да претендирам за някакъв "стажант-гадател", по подобие на Сашо Диков, който се представя при броденето си из парламента като Стажанта.

Вероятно измамникът е бил привикан в полицията във връзка с тъжбата и като е разбрал каква е работата е потърсил помощта на "специалист". И той го е посъветвал да напише една молба от името на "дарителя" (той въобще и името си не може да напише както трябва!), че си оттегля тъжбата и иска преписката да се прекрати. Той подписва каквото му се даде, тъй като не може да разбере нищо – може да направи "признание" дори, че той е атентаторът от Бургас. Само че своевременно предупредих всички институции за тези обстоятелства и да не се хващат на такава "въдица"! Писах и че чл. 205 (2) от НПК задължава всички държавни служители като научат за престъпление от общ характер незабавно да уведомят за случая досъдебното производство, а не да се излагат като съдийките , които се направиха на слепи в защитата си на измамника. Надявам се, че МВР и съдебната власт няма да допуснат измамникът да измами и тях!

 

Антон ЧАКЪРОВ, адвокат




Гласувай:
2



1. zaw12929 - Докато съд не реши и жена не роди- не ...
14.08.2012 09:57
Докато съд не реши и жена не роди- не знаем мъжко ли ще е или женско....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 297185
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031