Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2012 15:46 - Призив! ПОЖАРНИКАР № 1 ДА ОГЛАВИ ПОЖАРОГАСЕНЕТО В "БИСТРИШКОТО БРАНИЩЕ"!...
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 1175 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.07.2012 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече няколко дни се вихри пожар в Бистришко. Горят и тлеят прекрасни горски видове и ще чакаме с години да се възстанови ландшафтът.
В началото на нашия век световните медии надълго и нашироко отразяваха огромните пожари в безкрайните горски масиви в Австралия. Скоро след това посетих този интересен континент – единственият, на който кракът ми не беше стъпвал. Пропътувах от Мелбърн  през Канбера до Сидни, минах и през гори, но никъде не видях  и следа от току-що отминалите пожари. Обясниха ми, че това били евкалипти, които се възстановявали много бързо. За съжаление нашите гори не са от този вид и не можем да очакваме такава бърза реанимация.
Като юрист ме смущава въпросът, че пожарът възникна точно, когато се обсъждаше ветото на президента за явно лобистките изменения на Закона за горите, обслужващи определени босове в тази област. Такова съвпадение е много съмнително, тъй като обикновено подобни "случайности" съвсем не са "случайни"...
От  Израел предложиха да помогнат в потушаването на пожара, но ние гордо отказахме. Може ли една по-малка страна по население и пет пъти по-малка по територия да ни помага, след като ние даваме акъл дори на световните лидери как да преодолеят световната икономическа криза.
Странното обаче е, че вместо "да търсим вода през девет дерета в десето" не се вгледаме наоколо си. Ние имаме пожарникар № 1 и то с докторат в същата сфера, при това генерал и начело на държавата. Кой по-компетентно и "немедленно" (незабавно)  може да реши този проблем!? Така, както го прави във всички области на живота и управлението, без дори да е специалист по тях.
Примери колкото щеш: неизплатените с месеци заплати на работниците от Оловно-цинковия завод в Кърджали, които още на следващия ден трябваше да идат до банкоматите, но и 4 месеца по-късно те още "имат да вземат", помощите за пострадалите от земетресението в Перник, които не стигнаха до всички,  още в деня на електрошоковия удар с повишаването на тока увеличи помощта на 300 хиляди бедни за компенсирането им. Вярно, бяха забравени 730 хиляди пенсионери с минимална пенсия 145 лв. Може би защото тя достигна този космически размер с увеличението с 9 (девет) лева от 1 юни т. г. и са се измъкнали от определението като бедни, макар че още не са взели новата пенсия и властниците са забравили, че те официално обявиха за "праг на бедността" месечен доход от 236 лева.
Излишно е да споменавам името му, тъй като то е известно на мало и голямо, след като всеки ден го чуват по радиото и телевизиите поне по 10 - 15 пъти. Той също знае,  че е единственият, който може да се справи с тази задача, но от скромност не желае да се натрапва.
Затова час по-скоро да се обяви подписка с покана той да оглави пожарогасенето. Не вярвам да откаже да се отзове на поканата, още повече, че ТОЙ е свързан  и емоционално с този район, тъй като е картотекиран във футболния отбор на "бистришките тигри". А може да привлекат и хора на "бистришките баби" да въодушевява с песните си огнеборците. Рязането на лентички може да почака.
Няма време за губене! Трябва да се действа!  



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298570
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930