Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2012 16:03 - За случая с убитото момиче от Перник
Автор: antonchakarov Категория: Политика   
Прочетен: 2093 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 05.02.2012 13:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имам 37-годишна практика като адвокат и 14 г. като юрисконсулт. Още като чух противоречивите "сведения" от полицията за случилото се ми беше ясно, че както обикновено се търси възможност за "оневиняване" на некомпетентното й поведение.
Професионалното действие беше да се отстранят виновниците и се подведат под отговорност. Може ли един куп полицаи да са струпани там и да допуснат заподозрян с белезници да се "самоубие"? Даже съобщиха, че и окр. прокурор присъствал, после го опровергаха. Ами най-малкото е да се обясни кой пуща такива неверни твърдения с опит за оневиняване?

Малко след убийството на Кенеди, когато убиецът Ли Харви Осуалд бе застрелян при съмнителна обстановка в масово присъствие на полицаи и нишката се скъса.

Няколко години по-късно двама войници убиха постовия в Казанлък, взели му оръжието и тръгнали да бягат за Турция. Единият убил другия и се предал. Позицията му по делото беше ювелирна: другият убил постовия и искал да избягат в чужбина. Преживелият не искал и затова убил "съдружника" си, защото това бил единственият начин да не предаде Родината си!?... И на съда не оставаше никакъв изход, освен да го оправдае... Може и да го наградиха за родолюбието му... Още като разбрах как са се развили събитията, предположих, че такъв е сега сценарият - хем живият ще се отърве, хем и няма да падне петно върху полицията! И чак след няколко дни МВР обяви, че образувала дисциплинарно производство срещу някой полицай. А то трябва веднага да се образува досъдебно производство.

Това действие предрешава, че всичко ще бъде потулено. Нали Чората беше убит, но с подобни "действия" нямаше никой дори наказан дисциплинарно. А пък друг арестуван почина в полицейската кола от задушаване, но и тогава то било естествено!

И капакът на всичко беше, че родителите на убитата трябва да се "извинят на полицията", а кучето да се награди с пържолки... После пък по линията на оневиняване за некадърност нучихме, че полицаите били заети да " поправят електричеството" и затова се случило непоправимото. Интересно колко души са били специалисти-електричари и как са се наредили да го "поправят". "Невменяемостта" пък на живия не може да изненада въобще като нова идея...



Гласувай:
3



1. ka4ak - Като адвокат,ако се случи нещо,по трета точка,ще ме защитите ли?
18.01.2012 20:42
1.Защо Цветанов не си подаде оставката?
2.Защо Борисов не уволни Цветанов?
3.Защо ще гръмна ,всеки който се опита да ме арестува??!!!:(((
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antonchakarov
Категория: Политика
Прочетен: 298492
Постинги: 134
Коментари: 84
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930